Rug aandoeningen
Lumbago, rugpijn, nekpijn, pijn in de ribben, tussenwervelschijf hernia's, ...
Rug aandoeningen worden steeds vaker.
Of het nu als de resultaat van de dagelijkse stress, van een fysiek belasting beroep te beoefenen, of wat men gewoon « een lumbago » noemt, rugpijnen zijn vaak multifactorieel. Rugpijn is dus complex, en deze eigenschap vorderde mij voor specialisatie.
Chronische pijn
Pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt of die regelmatig terugkomt.
Uw beroeps praktijk, een hobby of een sport, een verkeerde lichaamshouding... Deze dagelijkse activiteiten kunnen functiestoornissen in de mobiliteit van uw weefsel veroorzaken.
Onevenwichtig weefselspanning ? Wervelblokkering ? Spieren overbelasting ?
Wij analyseren alle oorzaken (sporen) om een optimale en specifiek tot uw situatie behandeling uit te werken.
Acute pijn
Peesontsteking, Tennis Elbow, enkelverstuiking, spierscheuring, knieblokkering,....
Of je nu een top- of amateursporter bent, hebt u misschien al de gevolgen van overbelasting gevoeld. We zoeken naar de echte oorzaak en we zoeken een oplossing op lange termijn.
We beoefenen hakentechniek, bringen uw spierenspanning terug in evenwicht, en we stellen op een revalidatieplan om uw zo snel mogelijk aan uw sporthervatting te brengen.
Shockwave Therapy
De aandoeningen van het bewegingsapparaat, en in het bijzonder verkalkte peesontstekingen aan de schouder, aan de hiel of aan de elleboog veroorzaken een bewegingsbeperking en verminderen veel de levenskwaliteit.
Shockwave therapy is een moderne en extreem effectieve behandelingsmethode. Hoge energie-efficiënte akoestische golven zijn door de pijnzones van het lichaam overgebracht.
Deze innovatieve behandelingsmethode doet de pathologische veranderingen van de pezen, ligamenten, capsules gewrichten, spieren en beenderen effectief verdwijnen.
Postingreep of post-trauma letsel
Na chirurgische ingrepen, of na een trauma (breuk, ontwrichting, scheur), zal u revalidatie nodig hebben.
Allereerst, als uw situatie het noodzakkelijk maakt, beginnen wij met thuisbehandelingen. Daarna, om uw sociale en professionele leven optimaal te hervatten, kunnen we dan uw behandeling verder op de praktijk voorzetten.
Ademhalingsoefeningen
Bronchiolitis, COPD (chronisch obstructieve longziekte), longontsteking, mucoviscidose,... Voor uw ademhalingsoefeningen, verplaats ik mij bij uw thuis of kan ik uw ook op de praktijk ontvangen.
Ik ontvang even zuigelingen als volwassenen of ouderen.